Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 6 duże sztuki
mięso mielone 500 g
ryż 2 paczki
cebula 2 średniej wielkości
kostka rosołowa 1 sztuka
pieprz do smaku
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
majeranek do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka

1. Papryki umyć i wypatroszyć

2. Ugotować ryż, podsmażyć cebulkę i wymieszać z mięsem i przyprawami

3. Gotowym farszem nafaszerować papryki

4. Gotowe papryki, wsadzić do garnka, zalać do ½ - ¾ wodą, dodać kostkę rosołową

5. Gotować ok. 30-50min aż będą miękkie

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 11.12.2013 09:33
lubię takie papryczki
berys18 20.03.2013 18:08
uwielbiam taka paprykę
Izabela/bella81 15.02.2013 17:01
smakowałyby mi
Bernadeta 23.11.2012 15:21
fajne i smaczne
misia53 07.11.2012 14:10
Bardzo podobnie robię , smakuje nam wszystkim i póki jeszcze nie zadroga korzystam z okazji
Katarzyna59 13.10.2012 17:05
fajne papryczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak