Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Następnie wsypać cukier puder, cukier waniliowy, dodać żółtka, 1 jajko, olej i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Po godzinie ciasto rozwałkować, pokroić na trójkąty. Na każdym trójkącie z ciasta położyć kostkę czekolady i po kilka poziomek, brzegi ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem. Owoce z czekoladą zawijać w ciasto, formując rogaliki. Ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować jajkiem, posypać cukrem kryształem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wspaniałe połączenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    poproszę do kawki:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszniutkie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    piękne rogaliki z pysznym nadzieniem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    samo słowo POZIOMKI robi wrażenie.... pychota :)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    wspaniale wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !