Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z cukinią i wątróbkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

watróbki z drobiu 1/2 kg
por 2 szt
cukinia 2 szt
papryka czerwona 1 szt
pomidory 5 szt
mąka 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z cukinią i wątróbkami

Cukinię i paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. por umyć osuszyć pokroić w krążki. Wątróbki, umyć, oczyścić, oprószyć mąką. Na patelnię wlać 4 łyżki oliwy, włożyć wątróbki, podsmażyć. Następnie wsypać pory, paprykę, cukinię i dusić około 15 minut. 5 minut przed końcem dodać pomidory. Następnie przyprawić do smaku solą, cukrem, ostrą papryką, pieprzem i tymiankiem. Podawać z pieczywem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 02.01.2012 15:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak