Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy drobiowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka
szynka konserwowa
ser żółty
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy drobiowe

# pojedyncza pierś z kurczaka
# 8 dkg szynki konserw
# 8 dkg sera żóltego
# sól
# pieprz
Do panierki :
# jajko
# łyżka mąki
# sól, pieprz
# sezam
# olej do smażenia


Wykonanie:
Fileta oczyścić z blonek , umyć , osuszyć i pokroić w plastry. Lekko rozbić, delikatnie posypać kucharkiem i na każdy kotlet polożyć plasterek szynki ,na to plasterek sera i dokładnie zrolować, spiąć wykalaczką. w oddzielnych miseczkach przygotować produkty do panierki i tak kazdego zraza obtoczyć w mące , jajku roztrzepanym i w sezamie . Kłaść na dobrze rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 29.04.2015 07:18
brzmi smacznie
Wacław 31.01.2013 09:51
prosto,pysznie i bogato !
Łukasz15 24.11.2012 15:28
Bardzo dobre mięsko
alaaa 11.08.2012 21:41
takie mięsko to ja lubię,
Ada-Gaba 12.02.2012 10:26
rewelacja
Elżbieta17 01.12.2011 13:50
Pyszny obiadek:)
smakowita 21.10.2011 22:43
PRAWDZIWE PYSZNOŚCI
anemon 08.10.2011 16:10
Smaczny obiad u Ciebie.
Katarzyna/kate1980 03.10.2011 22:06
super
ben-ka 03.10.2011 10:01
Smaczny obiadek:)
Ewa104 01.10.2011 10:06
Takie mięska to ja chętnie bym zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak