Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec budyniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/3 kostki
jaja 2 sztuki
serek waniliowy 2 sztuki
budyń czekoladowy 1 sztuka
budyń waniliowy 1 sztuka
mąka tortowa 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 3-4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec budyniowy

1. Margarynę, 1 jajko i cukier utrzeć na jednolitą masę (masa nr 1)

2. Mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia razem wymieszać, następnie dodać do masy nr 1 i ucierać na jednolitą masę. (masa nr 2)

3. 2 serki waniliowe, 1 jajko i 1 budyń czekoladowy wymieszać razem w misie (masa nr 3)

4. Budyń waniliowy ugotować wg przepisu na opakowaniu.

5. Masę nr 2 wyłożyć na dno tortownicy

6. Ugotowany budyń waniliowy wlać gorący wlać gorący na masę wyłożoną na dnie tortownicy

7. Wymieszane serki z jajkiem i budyniem czekoladowym wlać na budyń waniliowy

8. Całość piec w temperaturze 180’C przez ok. 40 minut.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 10.02.2014 12:48
smaczny przepis
RenataZ-et 10.11.2013 21:43
zapowiada się super
fotoviderek 29.03.2013 07:14
Jak się dobrze przełoży, to i dobrze smakuje. Pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak