Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepki faszerowane jajkami.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepki 6 szt
jajko 10 szt
cebula 2 szt
masło 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
ogórki kiszone 2 szt
chrzan tarty 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepki faszerowane jajkami.

Kalarepki umyć, przekroić na połowy, łyżeczką wydrążyć miąższ. Ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i bardzo drobno posiekać. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać masło, wsypać drobno posiekaną cebulę, podsmażyć. Następnie dodać posiekane jajka, utarte ogórki, natkę pietruszki, chrzan, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Napełniać połówki kalarepek, posypać bułką tartą, włożyć do naczynia żaroodpornego. Zapiekać około 10 minut w temp 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.05.2012 08:54
fajny pomysł
Iwona51
Iwona51 14.11.2011 10:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak