Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać, ogórki pokroić w plasterki. Filety umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Do naczynia żaroodpornego włożyć pomidory, pieczarki, cebulę, ogórki, na wierzch położyć filety, zalać winem i zapiekać około 10 minut. Śmietanę zmiksować z żółtkami i ketchupem, wlać do sosu, zagotować, przyprawić do smaku. Podawać z ryżem lub pieczywem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie dania z ryb
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo dobra ta rybka :)
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo fajna rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !