Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO Z KATARZYNKAMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 4 szt
cukier 1 szkl
mąka pszenna 0,5 szzkl
mąka ziemniaczana 0,5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
wódka 4 łyżki
Krem:
budyń śmietankowy 2 szt
mleko 0,75 l
cukier 0,75 szkl
kostka margaryny 1 szt
aromat 1 szt
wódka do smaku
DODATKOWO:
polewa czekoladowa 1 szt
orzechy do smaku
dżem wiśniowy 1 szt
pierniczki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO Z KATARZYNKAMI

1
Z podanych składników upiec biszkopt (ubić pianę z białek, dodać cukier i żółtka oraz pozostałe składniki), piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.

2
Zrobić krem (ugotować budynie w mniejszej ilości mleka, jak przestygną utrzeć z margaryną i pozostałymi składnikami)

3
Na biszkopcie ułożyć dżem, katarzynki i krem budyniowy

4
Ciasto polać polewą i posypać orzechami. Zostawić w chłodnym pomieszczeniu na 1 dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 09.11.2013 09:24
3 szt pierników na całe ciasto to chyba nieporozumienie.Myślę,że chodzi o paczki ciastek a nie sztuki.
fictor123 24.10.2012 15:10
super po prostu
ajres 18.08.2012 22:12
smaczne
Magda60 18.08.2012 22:04
super
magmonika1995 30.04.2012 15:15
świetnie
mic 09.11.2011 19:50
oj ciasta nigdy nie odmowie, uwielbiam je jesc
Agnieszka91 13.10.2011 16:44
jest bardzo pyszne
kanu83 12.10.2011 15:44
zapowiada się pysznie
sylwia / sytofala 30.09.2011 11:48
mniam, jakie równiutkie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak