Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewki z kapusty pekińskiej.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
kostka rosołowa 2 szt
cebula 1 szt
pieczarki 20 dag
masło 1 łyzka
marchewka 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek 1/2 pęczka
filet z kurczaka 1 pieczony
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewki z kapusty pekińskiej.

Upieczony filet z kurczaka pokroić w kostkę. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić posiekaną cebulę. Następnie dodać pokrojone pieczarki, utartą marchew i podsmażyć około 10 minut. Zdjąć z ognia dodać mięso, ugotowany ryż, przyprawić do smaku przyprawą curry, solą i pieprzem, wymieszać. Liście kapusty krótko obgotować w wodzie z dodatkiem 1 kostki rosołowej, odciąć zgrubiałą łodygę. Przyprawiony farsz ułożyć na liściach kapusty, formować sakiewki, obwiązać szczypiorkiem. Ułożyć w rondlu, podlać 2 szklankami wrzącej wody z rozpuszczoną kostką rosołową i dusić około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.12.2013 14:28
Fajny pomysł.
olkaaa 05.10.2013 13:23
fajny pomysł
Wafelek2601 07.10.2011 20:06
super
przejs 30.09.2011 15:04
na pewno pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak