Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory zapiekane z szynką.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 4 szt
szynka gotowana 20 dag
masło 2 łyżki
ser żółty 15-20 dag
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pory zapiekane z szynką.

Pory oczyścić przekroić wzdłuż na połowę, umyć, pokroić na 4 cm kawałki. Włożyć do rondla, zalać wrzącą wodą, dodać soli i cukru, ugotować na pół miękko. Wlać na sito, osączyć. Następnie wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Szynkę pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym maśle. Wyłożyć na pory, posypać utartym żółtym serem. Zapiec w piekarniku w temp 190 stopni około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 05.05.2013 09:40
bardzo fajne
IlonaAlbertos 12.09.2012 20:50
Fajny pomysł.
ankaryba 15.06.2012 08:32
pychotka :-)
ronald88 17.12.2011 10:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak