Sposób przygotowania

Najpierw oczyścić grzyby, umyć i pokroić w kosteczkę obgotować i odcedzić na druszlaku. W rondelku wlać oliwę , dodać pokrojoną w pół krążki cebulę posypać pieprzem solą i przyprawą uniwersalną i mieszać , w tym czasie dusząc tą cebulę aby trochę zmiękła. Po 20 minutach dodajemy te ugotowane chłodne już grzyby i całość dusimy mieszając aby się nie przypaliło. Dusimy do momentu aż grzyby i cebulką będą miękkie i nabiorą smaku. Jeśli smak nie odpowiada nam to możemy dać więcej soli i przyprawy uniwersalnej , nawet więcej pieprzu, [od koniec możemy dać tak jak lubimy albo jajko wbić do grzybów albo śmietanę , ja lubię z jajkiem i śmietaną . Ale od bardzo dawno zamiast śmietany używam jogurtu naturalnego. Duszonkę gotową podajemy z ziemniakami lub chlebem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    smaczna potrawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    oj, zjadłabym bardzo chętnie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    super duszonka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jeszcze troszkę i będę robiła
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jeszcze troszkę i będę robiła
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !