Sposób przygotowania

15 dag masła stopić, ostudzić, dodać 1 jajko, 15 dag cukru, mleko, aromat, 3 szkl mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Następnie wsypać rodzynki, skórkę pomarańczową kandyzowaną i 10 dag posiekanych migdałów, wymieszać. Pozostałe migdały zemleć, wymieszać z łyżką mąki, dodać pozostałe masło, żółtko, cukier i zrobić kruszonkę. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, posmarować białkiem, posypać kruszonką. Piec w temp 170 stopni około 1 godziny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    super ciacho
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pyszne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis,świetne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się super.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !