Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto migdałowe z kruszonką.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
masło 20 dag
jajko 2 szt
cukier 20 dag
mleko 250 ml
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rodzynki 5 dag
Skórka pomarańczowa kandyzowan 3 łyżki
migdały 15 dag
aromat migdałowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto migdałowe z kruszonką.

15 dag masła stopić, ostudzić, dodać 1 jajko, 15 dag cukru, mleko, aromat, 3 szkl mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Następnie wsypać rodzynki, skórkę pomarańczową kandyzowaną i 10 dag posiekanych migdałów, wymieszać. Pozostałe migdały zemleć, wymieszać z łyżką mąki, dodać pozostałe masło, żółtko, cukier i zrobić kruszonkę. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, posmarować białkiem, posypać kruszonką. Piec w temp 170 stopni około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.10.2013 20:16
Zapowiada się super.
olkaaa 27.05.2013 07:32
chętnie spróbuję
romanrafal
romanrafal 27.02.2013 14:21
świetny przepis,świetne ciasto
Iwusia 27.04.2012 22:36
pyszne ciasto
irenka 13.03.2012 20:36
super ciacho
Iwona51
Iwona51 24.12.2011 09:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak