Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

uszka z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Nadzienie:
gotowane mięso 20 dkg
cebula biała 5 dkg
sól, pieprz
Ciasto:
mąka 15 dag
4-5 wody

Przepis i sposób przygotowania na: uszka z mięsem

cebule drobno posiekać i zeszklić na maśle.zmielić razem z mięsem w maszynce do mięsa.doprawić.z mąki i ciepłej wody zagnieść energicznie ciasto jak na pierogi.rozwałkować cienko,pokroić na kawałki o szerokości 3-4 cm.nałożyć nadzienie,złożyć kwadraty po przekątnej,zlepić brzegi.dwa rogi u podstawy zlepić.ugotować w dużej ilości wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 26.05.2011 10:23
mniam
annamariakowalczyk3 10.07.2010 06:15
to co lubię najbardziej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak