Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z ciemnego pieczywa.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groszek konserwowy 1/2 szkl
kukurydza marynowana 1/2 szkl
papryka 1 szt
śmietana kremówka 1 szkl
szynka gotowana 3-4 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczywo razowe 1 szt
twaróg 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z ciemnego pieczywa.

Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Ser twarogowy przemleć w maszynce. Śmietanę kremową ubić, dodać przemielony ser. paprykę i szynkę pokrojoną w kostkę, osączony z zalewy groszek i kukurydzę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać. Chleb rozmoczyć w niewielkiej ilości przegotowanej wody, odcisnąć, Masę z chleba rozwałkować na pergaminie, wyłożyć masę serową i zwinąć w rulon. Odłożyć do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 26.02.2014 08:51
ciekawy pomysł
IlonaAlbertos 01.10.2013 18:56
Ciekawy pomysł.
olkaaa 30.12.2012 12:01
zapowiada się ciekawie
Dorota59 13.10.2012 16:41
ciekawa jestem jak smakuje
mirosława4 07.02.2012 23:03
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak