Sposób przygotowania

Wszystkie składniki: mąkę mleko, jajko, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wymieszać i odstawić na 5 minut. W tym czasie ze śliwek usuwamy pestki.
Rozgrzewamy łyżeczkę tłuszczu na patelni rozprowadzając go po całej powierzchni, najlepiej silikonowym pędzelkiem wlewamy ciasto i po chwili układamy śliwki na cieście.
Smażymy pod przykryciem na małym ogniu 10 minut, potem przekładamy na talerz
Położyłam talerz na cieście, odwróciłam patelnie i potem na ten talerz położyłam kolejny i odwróciłam. Posypać cukrem pudrem i wcinać do woli;)

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Pomysłowe i smaczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Zgadzam się, bardzo ciekawy pomysł:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Nigdy nie smażyłam jeszcze ciasta:) Może być ciekawie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    genialny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !