Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Angielka z serkiem bananowym.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chudego białego sera 10 dag
sok z 1/3 cytryny do smaku
angielki 1/3 szt
banan 1 szt
jogurt naturalny 1 bez cukru

Przepis i sposób przygotowania na: Angielka z serkiem bananowym.

Banana pokroić, skropić sokiem z cytryny. Ser rozkruszyć, dodać do banana, włożyć łyżkę jogurtu i zmiksować razem blenderem (można rozgnieść widelcem). Wycisnąć szprycą do tortów serek na kromki angielki. Udekorować owocami, pokruszonymi płatkami kukurydzianymi, czekoladowymi kuleczkami zbożowymi i ew. kolorowa posypką. Przekąska jest niezbyt kaloryczna a smaczna i zdrowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 09.10.2011 14:48
Ciekawa nazwa:):) U nas jeszcze takiej nie słyszałam, sama bym chętnie schrupała taką bułeczkę:):)
Ewa104 31.07.2011 14:28
Czekoladko u nas się tak potocznie mówi na taką podłużną a la bułkę.
czekoladka_m 30.07.2011 19:55
A skąd tak fajna nazwa? Pycha:)
iknkirke 30.07.2011 15:58
super
wedith1 22.08.2010 21:22
JA też bym skradła kromeczkę:)
SmacznaPyza 03.07.2010 17:19
pychotka, biorę jedną i uciekam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak