Sposób przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, wlać wodę, wsypać cukier i gotować około 10 minut. Następnie dodać cynamon i goździki, wino, wymieszać i jeszcze gotować na wolnym przez 5 minut. Zdjąć z ognia, wsypać cukier waniliowy. Ciągle mieszając wlewać powoli śmietankę. Zupę wlać do wazy, na talerze wsypać groszek ptysiowy lub krakersy, obok można ułożyć stożki z bitej śmietany.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    LUBIĘ Z KRAKERSAMI
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    na pewno by nam smakowała

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !