Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z jabłek.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 15 dag
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 łyżka
śmietanka słodka 1 szkl
woda 1,5 l
wino czerwone 1/2 (słodkie)
groszek ptysiowy 20 dag
goździki mielone 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z jabłek.

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, wlać wodę, wsypać cukier i gotować około 10 minut. Następnie dodać cynamon i goździki, wino, wymieszać i jeszcze gotować na wolnym przez 5 minut. Zdjąć z ognia, wsypać cukier waniliowy. Ciągle mieszając wlewać powoli śmietankę. Zupę wlać do wazy, na talerze wsypać groszek ptysiowy lub krakersy, obok można ułożyć stożki z bitej śmietany.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 22.04.2013 19:17
na pewno by nam smakowała
IlonaAlbertos 07.09.2012 23:09
Fajny pomysł.
Iwona51
Iwona51 22.12.2011 09:43
fajna
Adamorek 14.10.2011 12:37
LUBIĘ Z KRAKERSAMI

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak