Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane krokiety.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
żółtko jajek 3 szt
masło 2 łyżki
jajko 3 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka pszenna 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
natka piertuszki siekana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane krokiety.

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Następnie dodać żółtka, masło, posiekaną natkę pietruszki, mąkę ziemniaczaną, przyprawić do smaku pieprzem i zagnieść ciasto. Z ciasta uformować wałek o grubości 2 cm.i pokroić na kawałki 4 cm. Każdy krokiet obtaczać w mące, zanurzać w roztrzepanym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 12.11.2013 12:31
super muszę wypróbować :)
Seba 26.02.2012 11:08
fajne
halinka1011 30.09.2011 07:24
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak