Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać cukier puder, masło i posiekać nożem. Drożdże rozetrzeć z cukrem waniliowym i wymieszać ze śmietaną. Wlać do mąki dodać jajka, szczyptę soli i wyrobić ciasto. Następnie rozwałkować w kształt prostokąta, wyłożyć masę makową, wyrównać nożem i zwinąć w rulon. Przełożyć do przygotowanej formy, odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 45 minut.Po ostudzeniu polukrować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    pyszne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    z makiem jeszcze nie piekłam muszę wypróbować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !