Sposób przygotowania

Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, osuszyć na papierowym ręczniku. Kilka odłożyć do dekoracji, resztę rozłożyć do przygotowanych pucharków. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodając sok z cytryny. Następnie połączyć z serkiem i ubijać jeszcze przez chwilę. Połowę kremu wyłożyć na przygotowane owoce w pucharkach. Do drugiej połowy dodać czekoladę utartą na tarce o dużych oczkach, wymieszać i wyłożyć na biały krem. Wierzch ozdobić pozostałymi truskawkami. Podawać od razu po przygotowaniu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    pyszny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    już marzę o truskaweczkach
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię desery tego typu.
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fantastyczny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !