Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik ze szparagami i szynką.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 3 szkl
śmietana 2 szkl
rzodkiewka 5 szt
jajko 4 szt
szynka gotowana 20 dag
szparagi zielone 15 dag
koperek 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik ze szparagami i szynką.

Mleko wlać do miski, zmiksować, dodać śmietanę, koperek i wymieszać. Szparagi ugotować na parze i pokroić na kawałki. Ogórki obrać i posiekać na plasterki. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i pokroić na ćwiartki. Szynkę pokroić w kostkę, rzodkiewki w plasterki. Na talerzach rozłożyć po kilka plasterków rzodkiewki, ogórków, kilka kostek szynki, jajek i po trochę pokrojonych na kawałki szparagów, oprószyć solą i pieprzem. Wszystko zalać spienionym mlekiem ze śmietaną. Podawać zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 13.11.2012 17:56
Musi być smaczny.
Seba 27.09.2012 18:12
super
Iwusia 12.05.2012 22:38
super przepis
smile 11.04.2012 12:18
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak