Sposób przygotowania

Do garnka wlać 1 litr wody, wrzucić kostki rosołowe, zagotować. Patisony obrać ze skóry, usunąć miąższ, pokroić na kawałki. Marchew i pietruszkę obrać i pokroić na plasterki. Cebulę drobno posiekać. W rondelku rozgrzać masło, wrzucić patisony, marchew, pietruszkę i posiekaną cebulą, smażyć około 5 minut. Następnie wlać bulion i gotować pod przykryciem do miękkości. Po około 20 minutach, zmiksować, przyprawić do smaku i ponownie zagotować. Zdjąć z ognia wlać śmietankę, wymieszać. Podawać z grzankami

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Jak dla mnie to coś nowego. Zazwyczaj patisony jedynie zalewałam zalewą w słoikach jako dodatek do mięsa.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takiej zupy jeszcze nie robiłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, moje smaki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !