Sposób przygotowania

Banana pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Truskawki pokroić w półplasterki (kilka odłożyć do dekoracji).
3/4 szklanki jogurtu roztrzepać z jajkiem,serkiem. Dodać szczyptę soli,cukier,sodę i wmieszać mąkę. Wsypać owoce, dokładnie wymieszać, by oblepiły się ciastem. Natychmiast smażyć na rozgrzanym oleju małe placuszki. Duże mogą się rozpadać przy przewracaniu na drugą stronę. Najlepiej jest odwracać szeroką łopatką.
Na talerzyki wycisnąć esy-floresy z sosu toffi, nałożyć osączone z tłuszczu (na ręczniku papierowym) racuszki, udekorować truskawkami, polać jogurtem naturalnym i jeszcze raz delikatnie polać sosem toffi.
Placuszki są delikatne i pulchne.Ładnie pachną i są smaczne. Polecam!

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    racuszki w owocami robię często, do jedno z dyżurnych dań - dobrze, że można je robić z różnymi owocami
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Pyszne są wszystkie placuszki, a ten przepis jest naprawdę ciekawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Bo na słodkie zawsze pora - jeść od rana do wieczora....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    ale apetycznie wyglądają :) mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !