Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

małaje

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka kukurydziana 1 litr
jaja 5
śmietana 0,75 litra
drożdże 3 dag
żółtko jajek 3
sól
ser 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: małaje

Po uprażeniu i przesianiu maki, śmietanę ogrzewamy i zarabiamy z drożdżami i połową mąki. Następnie taką masę zostawiamy na 30 minut by po tym czasie dodać żółtka, resztę mąki, wymieszać, osolić i dodać pianę z białek. Ser ucieramy z żółtkami, robimy kulki i zawijamy je w ciasto. Na koniec wkładamy do pieca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 30.09.2011 07:15
a na jak długo do tego pieca? i jaka temperatura?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak