Sposób przygotowania

ciasto francuskie lekko rozmrażamy,przecinamy na pól.połowę ciasta posmarować białkiem przełożyć do blaszki i piec ok 18 minut.make wymieszać z połowa cukru ,cynamonem ,sola,i stopionym masłem ,,i zagnieść na kruszonkę.rabarbar oczyścić i pokroić.proszek budyniowy rozcieńczyć w odrobinie soku z pomarańczy.resztę soku i cukru zagotować z rabarbarem ok 7 minut,pod koniec gotowana dodać rozpuszczony budyń i zagotować..masę ostudzić i przełożyć na upieczone ciasto francuskie..śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy zagęszczacze,ubitą śmietanę wykładamy na rabarbar i schładzamy w lodówce...pozostały kawałek ciasta francuskiego przekładamy do blachy, a na ciasto wysypujemy przygotowaną wcześniej kruszonkę zapiekamy w piekarniku ok 20 minut..potem po upieczeniu ostudzamy i układamy na ubitą śmietanę ..dekorujemy na wierzch cukrem pudrem i podajemy .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !