Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szwedzki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 400 g
białe wino 100 ml
majonez 4 łyżki
chrzan 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szwedzki

Jabłka obrać ,usunąć gniazda nasienne,podzielić na cząstki,włożyć do garnka żaroodpornego razem z winem,gotować przez 10 minut,a następnie przetrzeć przez sito,gdy wystygnie wymieszać z majonezem i chrzanem,sos podawać do ryb i pieczonego mięsa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 24.12.2011 22:12
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak