Sposób przygotowania

Marchew i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pieczarki umyć i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, wsypać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie dodać marchew i pietruszkę, skropić odrobiną wody i dusić około 5-10 minut. Pod koniec wrzucić pokrojone pieczarki i smażyć jeszcze około 10 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Jajka roztrzepać z mlekiem, mąką, przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wymieszać i na pozostałym maśle usmażyć omlet. Gorący zsunąć na talerz, nałożyć farsz, złożyć na pół. .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    ciekawy ten dodatek gałki muszkatołowej..pyszny omlet!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny omlet
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super, to coś dla mnie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo go lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny omlet

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !