Sposób przygotowania

Wodę z masłem zagotować, dodać szczyptę soli, wsypać mąkę i ucierając na małym ogniu, zaparzyć. Następnie zdjąć z ognia i ciągle ucierając ostudzić. Po ostygnięciu dodawać stopniowo po 1 jajku nadal mieszając. W naczyniu rozgrzać tłuszcz. Łyżką nabierać ciasto, wkładać do tłuszczu i smażyć. Usmażone wyjmować łyżką cedzakową, osączać na papierowym ręczniku. Podawać posypane cukrem pudrem lub polane czekoladą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczny deserek !
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyśmienity
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale superowe pączusie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musze zrobić takie pączki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !