Sposób przygotowania

Masło ghee, czyli masło klarowane to najzdrowszy chyba tłuszcz.Mozna na nim smażyć,z nim piec i smarować nim kanapki. Cały proces nie jest skomplikowany, ale musimy pilnować,żeby masło się nie przypaliło.Masła wkładamy do garnka i na najmniejszym ogniu gotujemy kilka godzin, zbieramy cały czas pianę jaka się wytwarza i wyrzucamy. Robimy tak dopóki piana się będzie wytwarzała. Kiedy przestanie-masło gotowe.Zostawiamy do zastygnięcia.

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnese91

    Ciekawe... Pierwszy raz o takim słyszę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    jakoś nigdy nie mam cierpliwości do tego;p

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !