Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z fasolką szparagową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
fasolki szparagowej 250 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z fasolką szparagową

Pierś z kurczaka myjemy,osuszamy i kroimy w nieduże kawałki,posypujemy solą pieprzem i ziołami prowansalskimi.Dodajemy ok 1łyżkę oliwy i odstawiamy na ok 0,5 godz w chłodne miejsce.
Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie do miękkości,odcedzamy i przekładamy na talerz. Kurczaka smażymy na złoto z obu stron i przekładamy na fasolkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr-21 06.02.2014 13:09
pyszny obiad
Juleczka20 07.09.2012 09:34
extra
Adamorek 12.08.2012 11:08
coś innego
Marta1986 06.01.2012 12:59
pychota
Aneta2604 02.11.2011 21:26
smakowicie wygląda, muszę wypróbowac
smakowita 21.10.2011 23:07
smaczne ,lubię takie połączenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak