Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Morelowa pomarańczowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morele suszone 10 dag
pomarańcza 4 sztuki
Goździki całe Prymat 6 sztuk
wino białe wytrawne 2 szklanki
cukier 1 łyżeczka
mandarynka 2 sztuki
migdały 2 łyżki
skórka z pomarańczy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Morelowa pomarańczowa

Umyte morele i obrane ze skórki i pozbawione pestek pomarańcze włożyć do rondelka dodać goździka cukier i skórki otartą z pomarańczy zalać 2 szklanki przegotowaną wode i gotować na małym ogniu pod przykryciem 30 minut lekko przestudzić przed sito wymieszać z winem wlać do wazy i schłodzić w lodówce przez 3 godziny przed podaniem wrzucić do zupy posiekane migdały i obrane pokrojone w kostkę mandarynki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak