Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba duszona w ziołach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 4 sztuki
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku
mąka 4 łyżi
zioła 1 szklanka
wino białe wytrawne 1 szklanka
masło 1 do smkau

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba duszona w ziołach

Ryby oczyścić sprawić umyć i osuszyć posolić i oprószyć pieprzem oraz mąką Masło rozgrzać na głębokiej patelni i smażyć rybę z każdej strony po 3 minuty Zmniejszyć ogień posypać posiekanymi ziołami i zalać wonem w taki sposób aby dobrze zmieszało się z ziołami Ogrzewać 5 minut na słabym ogniu doprawić wino do wrzenia aby prawie całkowicie wyparowało

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak