Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zacierki z serem i grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron zacierkowy 40 g
sól do smaku
pieczarki 30 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
olej 4 łyżki
ser gouda 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zacierki z serem i grzybami

1. Makaron wrzuć na osolony wrzątek, gotuj ok 10 min, przelej i osącz na sicie. Grzyby oczyść, opłucz, gotuj ok 10 min w osolonej wodzie. Jeszcze raz osącz, a potem pokrój na małe kawałki.
2. Oczyść i posiekaj cebulę ze szczypiorkiem oraz natkę. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć grzyby, smaż 3 min. Dodaj cebulę ze szczypiorkiem. Smaż kolejne 5 min. Dodaj makaron, wsyp starty ser. Wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 28.08.2013 07:31
fajny przepis
pycia9 21.01.2013 10:36
pycha
usmiech 05.05.2012 09:45
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak