Sposób przygotowania

1 woreczek kaszy gryczanej prażonej
3 serki topione śmietankowe
4 czarne oliwki
10 dag piersi z kurczaka
2 owoce kaparów w occie winnym
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka masła
miąższ z dwóch pomidorów (resztę pomidora wykorzystamy do drugiej propozycji)
sól
pieprz kolorowy
Kaszę gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. W rondelku rozpuszczamy masło. Filet z kurczaka kroimy na cienkie paski. Oprószamy solą i pieprzem kolorowym. Smażymy na maśle aż się przyrumieni. Dodajemy 3 serki śmietankowe. Dokładnie rozdrabniamy widelcem ciągle mieszając aż się dobrze rozpuści. Z dwóch pomidorów wydrążamy miąższ. Dodajemy do zawartości rondelka. Kapary, oliwi i natkę pietruszki drobno kroimy. Wrzucamy do sosu, mieszamy. Gotujemy razem jeszcze około 5-10 minut. Gotowym sosem polewamy wyłożoną na talerzu kasze.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    bardzo apetycznie podana
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo ładnie i apetycznie wygląda.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    ciekawie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ale danie! ślinka cieknie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Nie jestem wielką fanką kaszy gryczanej, ale Twoja propozycja wygląda bardzo zachęcająco.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniałe połączenie, tym bardziej, że uwielbiam kaszę gryczaną.
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    lubię kaszę
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pomysłowe danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !