Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone meksykańskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
papryka czerwona 3-4 sztuki
cebula 2 sztuki
kapusta 1/2 główki
kasza manna 1 szklanka
jaja 4 duże sztuki
koperek 1 pęczek
pietruszka 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone meksykańskie

1. Papryki i cebulę kroimy w drobną kosteczkę

2. Kapustę kroimy bardzo cienko i zasypujemy vegetą na pół godziny odstawiamy

3. Pęczek koperku i pęczek pietruszki drobno kroimy

4. Cebulkę i paprykę podsmażamy i dodajemy do mięsa wraz z kapustą, szklanką kaszy mannej, jajkami. Mieszamy oraz przyprawiamy do smaku dodając koperek i pietruszkę

Można podawać z sosem pomidorowym ;)
SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 02.04.2013 08:42
pyszne danie
Katarzyna59 15.03.2013 19:47
ciekawy przepis
JaPaqc 08.11.2012 07:58
nigdy takich nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak