Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki francuskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l
jaja 3 szt
mąka 1/2 kg
sól szczypta
pieczarki 1 kg
ser żółty 40 dag
szynka 40 dag
keczup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki francuskie

Zrobić ciasto na naleśniki: Mleko i jajka zmiksować, dodać mąkę i szczyptę soli. Ciasto ma być lejące.
Pieczarki pokroić i usmażyć, ser zetrzeć na tarce, a szynkę pokroić w plastry.
Smażyć naleśniki, kiedy z jednej strony naleśnik będzie upieczony na złoty kolor obracamy go i szybko nakładamy na niego najpierw plaster szynki, potem pieczarki następnie starty ser. Zginamy naleśnik na pół i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podawać polane keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 05.06.2012 09:03
pycha
Kate131 25.05.2012 08:23
smaczne
Justyna87 04.04.2012 22:57
pycha
ewaa 02.02.2012 21:36
boskie:)
Ewelina47 18.12.2011 07:18
smaczne i fajne
Emiliozo 04.12.2011 15:41
bardzo apetyczne
Ela15 01.12.2011 10:19
rewelacja
KasiaK90 15.11.2011 16:26
super
malaczarna23 05.10.2011 10:34
pycha
tomek18 04.10.2011 17:08
pyszne
treonina 30.09.2011 00:10
też takie robię! są pyszne
ewelina63 29.09.2011 13:17
polecam, bo naprawdę bardzo smaczne ;-)
adagio 29.09.2011 13:13
to musi być dobre - trzeba wypróbować ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak