Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 500 g
cebula 2 sztuki
kiełbasa 2 sztuki
pomidory krojone z puszki 1 sztuka
boczek wędzony kawałek
mąka tortowa 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
ziele angielskie do smaku
majeranek do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

1. Fasolę dzień wcześniej namoczyć

2. Do fasoli dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i szczyptę majeranku i odrobinę soli. Gotować ok. 1h gdy fasola będzie już w połowie miękka

3. Na patelni podsmażyć cebulkę, kiełbaskę i boczek. Dodać po ok. 1h do fasoli odcedzając tłuszcz.

4. Dodajemy puszkę pomidorów i wszystko razem gotujemy aż będzie miękkie.

5. W razie potrzeby mąkę rozpuścić z odrobiną wody i zagęścić nią fasolkę.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 12.02.2014 13:30
taka właśnie lubię z dużym Jasiem :-)
Alex_M 23.04.2013 08:50
uwielbiam!
romanrafal
romanrafal 30.11.2012 15:52
pyszna
MartaKarasia90 21.11.2012 10:17
pychotka
dianix 09.11.2012 20:37
musze zrobić w koncu bo dawno nie robilam.. za to uwielbiam ją! ;]
IZABELA29 20.10.2012 09:30
dawno jej nie jadłam ....ale pewnie ją robiąc nawrzucałabym natki pietruszki.
ben-ka 19.10.2012 14:34
wczoraj miałam okazję ją jeść:)
kasiek 19.10.2012 13:18
bardzo lubię choć rzadko robię
Magdalena67 29.09.2011 12:55
dawno nie jadłam.. oj bardzo dawno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak