Sposób przygotowania

1. Dno formy wykładamy herbatnikami

2. Krem karpatka robimy wg przepisu (5min delecta) na opakowaniu i nakładamy na herbatniki.

3. Kładziemy warstwę krakersów i smarujemy je masą krówkową (w zależności od wielkości blachy, jeśli zostaje nam sporo masy krówkowej jeszcze raz kładziemy krakersy i ponownie smarujemy masą krówkową) (gdybyśmy nie znaleźli masy krówkowej można kupić mleko skondensowane do kawy, wstawiamy puszkę do garnka i gotujemy 4-5h)

4. Nakładamy warstwę krakersów.

5. Ubijamy śmietanę z 3szt śmietan fix’u i nakładamy na krakersy

6. Całość dekorujemy wisienkami, ścieramy czekoladę na drobnych oczkach i posypujemy.

7. Odstawiamy do lodówki na ok 3h aby krakersy zmiękły. (Najlepiej jest zrobi ciasto dzień wcześniej i zostawić na całą noc. Wtedy Krakersy na pewno będą mięciutkie).

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    LUBIĘ Z KRAKERSAMI
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Wspaniały pomysł. Pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !