Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszny krakersowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa krówkowa 1 puszka
śmietana 30% 500 ml
śmietan fix 3 sztuki
wiśnie bez pestek 1 słoik
czekolada gorzka 1 tabliczka
herbatniki 5 paczek
krakersy 1,5 paczki
krem do karpatki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny krakersowiec

1. Dno formy wykładamy herbatnikami

2. Krem karpatka robimy wg przepisu (5min delecta) na opakowaniu i nakładamy na herbatniki.

3. Kładziemy warstwę krakersów i smarujemy je masą krówkową (w zależności od wielkości blachy, jeśli zostaje nam sporo masy krówkowej jeszcze raz kładziemy krakersy i ponownie smarujemy masą krówkową) (gdybyśmy nie znaleźli masy krówkowej można kupić mleko skondensowane do kawy, wstawiamy puszkę do garnka i gotujemy 4-5h)

4. Nakładamy warstwę krakersów.

5. Ubijamy śmietanę z 3szt śmietan fix’u i nakładamy na krakersy

6. Całość dekorujemy wisienkami, ścieramy czekoladę na drobnych oczkach i posypujemy.

7. Odstawiamy do lodówki na ok 3h aby krakersy zmiękły. (Najlepiej jest zrobi ciasto dzień wcześniej i zostawić na całą noc. Wtedy Krakersy na pewno będą mięciutkie).

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 05.03.2013 12:24
Wspaniały pomysł. Pycha :)
ronald88 26.10.2011 14:04
super
Adamorek 14.10.2011 12:37
LUBIĘ Z KRAKERSAMI

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak