Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kaszą i ziołami.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 20 dag
pomidory 1/2 kg
cebula 2 szt
cukinia 1 szt
czosnek 1 ząbek
masło 2 łyżki
oliwa 4-5 łyżek
natka piertuszki siekana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
filet z kurczaka 20 pieczony
bulion 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kaszą i ziołami.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki i udusić na rozgrzanym maśle. W rondlu rozgrzać 2 łyżki oliwy, wrzucić posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Następnie wsypać kaszę, podsmażyć, wlać 1,5 l wody, dodać bulionetkę, zioła prowansalskie i gotować pod przykryciem około 1 godziny. Cukinię umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć na pozostałej oliwie, oprószyć solą i pieprzem. Filet z kurczaka pokroić w kostkę. Na kwadrans przed końcem gotowania dodać do zupy mięso, pomidory i cukinię. Przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 27.03.2013 18:05
Lubię takie zupki.
olkaaa 13.12.2012 09:37
bardzo ciekawa
Seba 06.01.2012 21:56
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak