Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżu, papryki i szynki.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
kostka rosołowa 2 szt
szynka wiejska 25 dag
pieczarki marynowane 1 szkl
pomidorki koktajlowe 10 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 5 szt
oliwa 4 łyżki
musztarda 1 łyżka
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżu, papryki i szynki.

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, odcedzić, ostudzić. Pieczarki osączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie słupki. Cebulę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Pomidory umyć, pokroić na połówki. Szynkę pokroić w kostkę. Oliwę wymieszać z musztardą, przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, polać sosem z oleju i musztardy, wymieszać. Odłożyć na 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.04.2013 07:41
ciekawy pomysł
Dorota59 12.01.2013 12:54
super
Reda 27.10.2011 08:20
super
Emilia22 29.09.2011 11:20
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak