Sposób przygotowania

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, odcedzić, ostudzić. Pieczarki osączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie słupki. Cebulę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Pomidory umyć, pokroić na połówki. Szynkę pokroić w kostkę. Oliwę wymieszać z musztardą, przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, polać sosem z oleju i musztardy, wymieszać. Odłożyć na 10-15 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !