Sposób przygotowania

Śmietanę kremówkę podgrzewamy z mlekiem dodając kawę rozpuszczalną lub 5 dag startej na tarce o grubych oczkach czekolady. Ubijamy 5 dużych żółtek z dodatkiem białego cukru, do których wlewamy powoli podgrzaną z czekoladą lub kawą śmietanę i dokładnie mieszamy trzepaczką różgową. Przelewamy krem do kokilek, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 95 stopni przez godzinę. Po tym czasie studzimy, wkładamy do lodówki na całą noc, posypujemy brązowym cukrem, który karmelizujemy kuchenną opalarką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    kawowy to dopiero \"niebo w gębie\"
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pyszności.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !