Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z dyni i pieczarek.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
dynia 1 kg
papryka 1 szt
masło 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 2-3 łyżki
cukier 1 łyżeczka
szczypiorek usiekany 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z dyni i pieczarek.

Dynię obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Pieczarki umyć pokroić na kawałki. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Na patelni rozgrzać masło, wsypać pokrojone pieczarki i paprykę. Smażyć około 15-20 minut. Na drugiej patelni rozgrzać oliwę, włożyć pokrojoną dynię i smażyć do miękkości, ostudzić. Zimne pieczarki i dynie włożyć do salaterki, przyprawić do smaku cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem, wymieszać. Posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.04.2013 07:42
już dawno nie robiłam
IlonaAlbertos 12.02.2013 16:16
Zapowiada się wspaniale.
Seba 27.02.2012 19:43
fajna
Justa32 19.11.2011 19:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak