Sposób przygotowania

Mięso (plastry), opłukać, osuszyć i rozbić cienko tłuczkiem. Osolić, panierować w jajku i bułce tartej i usmażyć na 3-4 łyżkach oleju kotlety.
Warzywa i pieczarki opłukać. Pieczarki pokroić w ćwierćplastry, paprykę w kostkę, cebulę posiekać.
Posypać tymiankiem, ziołami prowansalskimi i czosnkiem. Opieprzyć i posolić. Poddusić na pozostałym oleju. Osączyć z tłuszczu.
Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej kotlety.
Na każdym kotlecie kładziemy duszone warzywa z pieczarkami, posypujemy obficie szczypiorkiem i garścią startego sera.
Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (grzejnik górny) na ok. 20 minut.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    często zapiekam mięso z serem bo takie połączenie bardzo nam smakuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Coś innego zawsze miło schrupać, a nie tylko zwykłego schabowego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo podoba mi się przepis. Szczególnie chętnie próbuję wszystkie te potrawy, w których występuje ser, bo go bardzo lubię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne kotleciki
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    WYGLĄDA PRZE-APETYCZNIE!!!!!!
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Bardzo pyszny pomysł.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    apetyczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    pyszny. nic dodać nic ująć
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    bardzo smakowite.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !