Sposób przygotowania

Awokado myjemy, kroimy na pół, wyciągając pestkę, każdą \"łódeczkę\" skrapiamy sokiem z cytryny. W misce dokładnie mieszamy odcedzonego tuńczyka, majonez oraz kapary, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do każdej polówki awokado nakładamy farsz, tak aby wystawał ponad awokado. Na półmisku pokrytym zieloną sałatą, wykładamy gotowe awokado. Do każdej połówki dodajemy po połowie plasterka cytryny i limonki, które to wciskamy w farsz w finezyjny sposób.

Należy pamiętać aby przy zakupie awokado wybierać te mocno dojrzałe, awokado musi być mięciutkie.

SMACZNEGO:)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !