Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pieczona w folii

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 60 dag
czosnek 3 ząbki
szałwia 0,5 łyżeczki
bazylia 0,5 łyżeczki
sól cebulowa 1 szczypta
sól selerowa 1 szczypta
olej 1 łyżka
natka pietruszki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pieczona w folii

Rybę sprawić pozbawić skóry i dokładnie umyć pod bieżącą zimną wodą Czosnek obrać przecisnąć przed praskę Złota zmieszać z solą cebulową i selerową połączyć z czosnkiem Tak przygotowaną mieszanką dokładnie natrzeć rybę również wewnątrz jamy brzusznej Następnie skropić oliwą szczelnie owiną folią aluminiową ułożyć w brytfance i upiec w średnio nagrzanym piekarniku Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki Podawać z pieczonym ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak