Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka cynamonowe parzone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szt
cukier 1 szt
masło 15 dag
Cynamon mielony Prymat 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 łyżka
amoniak 1 łyżeczka
caekolada 1 szt
woda 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka cynamonowe parzone

Cukier zagotować z wodą. Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z cynamonem, dodać masło i siekając nożem dolewać gorącą wodę z cukrem, dokładnie posiekać, ostudzić. Następnie dodać cukier waniliowy i amoniak, dokładnie wyrobić ręką. Ciasto przepuścić przez maszynkę z założoną foremką do ciastek. Wychodzące paseczki ciasta pokroić na kawałki i ułożyć na przygotowanej blaszce. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor. Po ostudzeniu polać rozpuszczoną czekoladą lub polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.04.2013 07:45
muszę spróbować
IlonaAlbertos 19.09.2012 22:30
Fajny pomysł na ciasteczka.
mirosława4 17.03.2012 22:08
zjadłabym takie ciasteczko pychotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak