Sposób przygotowania

Cukier zagotować z wodą. Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z cynamonem, dodać masło i siekając nożem dolewać gorącą wodę z cukrem, dokładnie posiekać, ostudzić. Następnie dodać cukier waniliowy i amoniak, dokładnie wyrobić ręką. Ciasto przepuścić przez maszynkę z założoną foremką do ciastek. Wychodzące paseczki ciasta pokroić na kawałki i ułożyć na przygotowanej blaszce. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor. Po ostudzeniu polać rozpuszczoną czekoladą lub polewą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zjadłabym takie ciasteczko pychotka:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł na ciasteczka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !