Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta Pekiśnka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 mała
mleko kokosowe 1 puszka
sos sojowy 2 łyżki
sos chili 3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
szczypiorek 1 pęczek
imbir 2 cm
czosnek 3 ząbki
orzechy arachidowe 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta Pekiśnka

Z sosów sojowego i chili sok cytryny i mleczko kokosowe zrobić sos odstawić N a woku rozgrzać olej i przesmażyć białą część cebuli paprykę pokrojona na drobno czosnek i imbir Kapustę przelać wrzątkiem odcedzić rozłożyć na półmisku posypać smażonym warzywami polać sosem wymieszać i posypać orzechami Dekorować posiekanym szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 08.12.2011 17:29
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak