Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groch z kapustą i grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
grzyby suszone 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
angielskie ziele 5 szt
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
groch 1 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Groch z kapustą i grzybami

Groch zalać zimną wodą poprzedniego dnia. Następnie odlać wodę w której się moczył, zalać świeżą i ugotować do miękkości. Grzyby umyć zalać wodą na kilka godzin, ugotować. Kapustę drobno pokroić, wlać 1 szkl wody, dodać angielskie ziele, liść laurowy, jałowiec, oliwę i ugotować do miękkości. Ugotowaną kapustę wymieszać z grochem i pokrojonymi grzybkami. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 18.03.2013 20:12
już dawno nie jadłam
IlonaAlbertos 29.10.2012 19:50
Uwielbiam taki groch, najlepszy robi moja teściowa.
Wafelek2601 14.10.2011 08:45
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak